Na het enorme succes van 'Rats' en 'Thin Walls' lag de lat hoog voor Maarten Devoldere en Jinte Deprez, de twee songsmids achter Balthazar. De twee botsten echter op hun eigen grenzen. Ze schreven al samen muziek sinds hun tienerjaren en waren blijkbaar een té goed geoliede machine geworden. Hoog tijd om het roer om te gooien, dus. Balthazar lastte een pauze in en alle bandleden stortten zich op hun soloprojecten.

Na vier jaar en solouitstapjes met Warhaus, J. Bernard en Zimmerman, was de honger er terug om samen een nieuw verhaal te vertellen. De twee frontmannen begonnen opnieuw te schrijven en niet veel later werd ‘Fever’ geboren, de eerste single van wat later het gelijknamige album zou worden. De band is duidelijk geëvolueerd naar een volwassenere versie van zichzelf. 'Fever' klinkt iets exotischer, heeft iets meer funk en iets meer jazz dan hun vorig werk, maar is nog steeds doordrenkt met het typische geluid van Balthazar.

Bij een nieuwe plaat horen ook een beperkt aantal festivalconcerten, en dus zien we Balthazar dit jaar eindelijk terug in Brugge. Ze sluiten Cactusfestival af op vrijdag 10 juli 2020.

Foto: Bobby Allin

vrijdag 10 juli