In 2012 bestormden de toen piepjonge dummies met ongekende oerkracht het podium van Humo's Rock Rally. Het aanwezige publiek bleef murw achter en de jury beloonde hun stomende electrorock met een gouden plak. Acht jaar later gaat het de broertjes Lennert en Janus Coorevits nog steeds voor de wind. Ze werden de allereerste vaste huisband van De Ideale Wereld, en op Studio Brussel kreeg Lennert een vermakelijk item als remixer van de actualiteit.

Stilaan begon het echter weer te jeuken om aan eigen materiaal te werken. Nieuw werk kwam er in de vorm van de compacte EP 'Satellites', de opvolger van hun debuut 'Silver Souls'. Externe invloeden werden hierbij omarmd. Zo zorgden Luuk Cox (Shameboy) en Johan Blende voor de co-productie en waren er backing vocals van o.a. Tom Barman. 'Satellites' bevat dezelfde succesingrediënten als hun vorige releases. 'Cry For Me', 'The Reeling', 'Holy Love' en 'Satellites' zijn stuk voor stuk beklijvend electropop-songs die de luisteraar virusgewijs inpalmen en niet meer loslaten. Dit smaakt naar meer!

Compact Disk Dummies maken er een erezaak van om elke plek waar ze komen om te toveren tot een kolkende dansvloer. Op vrijdag 10 juli zal dat in het Minnewaterpark niet anders zijn.

vrijdag 10 juli