Driewerf hoera, Het Zesde Metaal is terug! Na 'Ploegsteert' en 'Calais', ondertussen twee vaderlandse klassiekers, kregen we eind 2019 een opvolger onder de vorm van 'Skepsels'.

Het Zesde Metaal werkte zich de voorbije jaren op tot één van de meest gerespecteerde bands die ons land rijk is. Ze strooien met persoonlijke verhalen en trefzekere karakterschetsen die bij momenten heftig, confronterend en behoorlijk wrang klinken. Maar je voelt dat het vijftal al enige kilometers op de teller heeft staan en dat de band de perfecte muzikale evenknie is geworden van zijn geweldige teksten. Op de nieuwe plaat 'Skepsels' is dat niet anders. Nooit eerder klonken Wannes Cappelle en de zijnen zo zeker van hun stuk: zonder grote gebaren en toch raak, opgewekt en bedachtzaam, persoonlijk én maatschappijkritisch. En onder de mom van 'het oog wil ook wat' krijgen we met 'Skepsels' ook een visueel kunstwerkje, met artwork door Stefaan De Croock, beter bekend als Strook.

Het Zesde Metaal staat bekend om hun energieke en meeslepende live shows. We halen ze deze zomer dan ook graag nog eens naar Brugge!

Foto: Ramy Moharam Fouad

zaterdag 11 juli