Voor White Lies was 2019 een feestelijk jaar. De Londenaars vierden hun tinnen jubileum en trakteerden ons daarom op een re-issue van hun doorbraakalbum 'To Lose My Life'. Tien jaar na datum zijn de titeltrack en 'Farewell To The Fairground' uitgegroeid tot echte rockanthems van de nillies. Een jaar later deden ze het succes van hun debuut nog eens over met de hit 'Bigger Than Us'. Probeer maar eens een millennial te vinden die het refrein van deze niet uit het hoofd kent.

Ondertussen is White Lies al aan z'n vijfde langspeler toe, die toepasselijk 'Five' werd gedoopt. Op dit album vind je eerder donkere tracks refererend naar de hoogdagen van de new wave, maar ook luchtige en aanstekelijke songs à la Franz Ferdinand, Editors en The Killers.

Na hun succesvolle wereldtour in 2019 gaat de groep, onder leiding van de charismatische frontman Harry McVeigh, op hetzelfde elan door en komen ze met hun in sfeervolle ritmes gedrenkte melodieën naar het Brugse Minnewaterpark. Boomers ook toegelaten!

Foto: Gullick

zondag 12 juli