Cactusfestival uitgesteld naar vr 8, za 9 en zo 10 juli 2022Een jaar geleden moesten we met lood in de schoenen en een krop in de keel aankondigen dat de 39e editie van Cactusfestival, op vr 10, za 11 en zo 12 juli 2020 in het Brugse Minnewaterpark, om gekende redenen niet kon doorgaan. Een moeilijk moment voor onze organisatie, talloze vrijwilligers, leveranciers, de artiesten én ons trouwe publiek, die allen samen een eigen kleur en karakter aan het festival geven. Het was slikken, maar met een hoopvolle blik op de toekomst rechtten we onze rug. We maakten ons toen sterk dat we dat het jaar nadien, in 2021, allemaal zouden goedmaken.

Helaas moeten we nu, een jaar later, vaststellen dat de tijd blijkbaar nog niet rijp is voor een comeback. De epidemiologische situatie evolueert niet zoals het echt zou moeten en de vaccinatiecampagne verloopt met ups en downs. Als gevolg hiervan zien we ons genoodzaakt om ook in 2021 het festival nog een jaartje in de koelkast te houden. Cactusfestival draait immers in de eerste plaats om goeie muziek, maar evenzeer om samen zijn, dansen en genieten zonder regels en beperkingen, in alle vrijheid. En daar willen we niet op inleveren.

In het voorbije jaar bleek al meermaals dat er geen echte zekerheden zijn als het gaat over corona definitief de kiem in smoren, maar toch geloven we dat 2022 ons jaar wordt. Het jaar waarin we elkaar eindelijk kunnen terug zien in het vertrouwde Minnewaterpark, op vr 8, za 9 en zo 10 juli 2022, tijdens de 39e editie van Cactusfestival. We kijken er alvast naar uit en proberen er samen met jullie iets moois van te maken op onze eigen manier.

Dat het opnieuw geen normale festivalzomer kan worden is alweer ook financieel een mokerslag voor de hele sector. Het steunfonds LIVE2020 zorgt voor een broodnodige back-up voor die sector, bij wie stilaan het water aan de lippen staat. Elke gift is dan ook meer dan welkom.

 

Steun LIVE2020
Het solidariteitsfonds voor de Belgische livemuzieksector!


Maak een gift over, organiseer of neem deel aan één van de solidariteitsacties.